786

در هرم غذایی وقتی به عبارت غلات که در قائده هرم غذایی قرار دارد متوجه میشویم که برخلاف منابع غربی کلمه غنی شده عمدا ویا سهوا حذف شده و نان مصرفی مردم شده همین اردسفیدی که ایکاش با رفع این نقیصه واضافه نمودن سبوس به ارد باورود انواع ویتامینهای گروه ب به بدن وارتباط انها با ارامش واعصاب و ..ازطرفی ترانزیت قند وچربی وبدون اجازه جهت جذب بیش از حد انها بعنوان عوامل کمکی در سندرم  اختلال متابولیک (که متاسفانه نوع غذای مصرفی ما نیز در ایجاد کبد چرب ودر زمینه سازی این سندرم اختلال متابولیک به ان کمک میکند)که گاه خود رابه شکل دیابت وهایپرلپیدمی و..نشان میدهد ونیز رفع یبوست که بعنوان بیماری شایع در اخرالزمان در روایات از ان یادشده ویبوست به عنوان مادر بسیاری از بیماریها....اکنون ارد ما ارد سفید شده (در هرم غذایی جایگاه این ارد در قسمت نوک هرم غذایی ودر کنار نیاز ما به شیرینی و...قرار دارد...)

خواص سبوس گندم
سبوس یکی از مواد بسیار مفید کندم است و عده ای به غلط شهرت داده اند که
سبوس در معده هضم نمی شود و باید آرد را الک کرد و آن را گرفت . عصیر
روده ها ( شیره روده ) قسمت زیادی از سلولز را حل می کند و بقیه آن به
مصرف پاک کردن و جارو کردن روده به کار می رود. درست است که سلولز سبوس
تا اندازه ای دست نخورده با مدفوع خارج می شود اما این دلیل آن نیست که
در قضاوت عجله کنیم و بگوییم این مواد برای انسان قابل جذب نیستند و باید
خارج شوند وحتی عده ای بدون جهت این مواد را متهم سازند که در معده تولید
خراش کرده و زخمهای ناسوری ایجاد می نماید . در این اینجا حقیقت چیز
دیگری است و آنچه غذاشناسان می گویند چنین است .
سلولزهایی که ما می خوریم مخصوصاْ سبوس نان تا اندازه ا ی قابل هضم
نیستند و مخصوصاْ از معده دست نخورده خارج می شوند ولی این قسمتها ی هضم
نشده دارای فواید دیگری هستند که از جماه آنها یکی ایجاد حرکات دودی معدی
است . این حرکات دودی ظا هراْ اثر مفید و مطبوعی نیستند ولی در حقیقت
بسیار مهم و ضروری می باشند . معده را تحریک می کنند و این تحریکات فواید
زیادی دارند و سبب تقویت معده می شوند .
از طرف دیگر مشاهده می کنیم که موادی که با الک از آرد خارج می شوند از
قبیل سبوس - کلوتن و نطفه دارای فواید زیادی می باشد . مصرف سه قاشق
مرباخوری پودر سبوس گندم در یک لیوان شیرکم چرب یا یک لیوان آب میوه قبل
از صبحانه، برای مدت یک ماه فرد را علیه یبوست بیمه می‌کند.
پودر سبوس گندم مهمترین و قویترین فیبر مکانیکی است. پودر سبوس گندم به
دلیل اینکه دافع قاطع یبوست است به طلای گیاهی معروف شده و کوچکترین
عارضه جانبی نیز ندارد.
“یبوست” مادر بیماری‌ها محسوب می‌شود که به گفته پزشکان یبوست حاد یا
مزمن با عوارض گوناگون ناشی از متابولیسم ناقص از قبیل دیابت تیپ دو،
چاقی‌مرضی، چربی خون بالا، تری گلیسرید، کلسترول بالا، ( لیپو
پروتیین‌های بدخیم)، اسید اوریک بالا، پوکی استخوان، کم حجم شدن مغز
استخوان، پوسیدگی دندان و حتی لاغری مفرط را بدنبال دارد. با خوردن پودر
سبوس گندم فشار خون،اسید اوریک، کلسترول و تری گلیسرید کاهش می‌بابد و از
ناراحی‌های عصبی جلوگیری می‌شود.
کسانی که قصد کاهش وزن سالم را دارند می‌توانند با مصرف پودر سبوس گندم
در برنامه غذایی به هدف خود برسند.
یکی دیگر از فواید مهم مصرف پور سبوس گندم از بین بردن سردل سنگین است و
نفخ و گاز و فشاری که در روده و معده ایجاد می‌شود از بین می‌رود و برای
قطعی شدن از بین رفتن گاز و باد معده باید تربچه قرمز را همراه با پودر
سبوس گندم مصرف کرد.
مصرف پودر سبوس گندم درمانگر پولیب‌هایی می‌شود که در کولن یا روده فراخ
ایجاد می‌شود و از آن مهمتر ورم معده و ورم روده را درمان می‌کند. مصرف
مداوم پودر سبوس گندم باعث می‌شود فرد علیه یبوست در دوران‌های بعدی
زندگی به خصوص در دوران‌های بزرگسالی ایمنی نسبی پیدا کند. این بیماری
شامل تعویق در تخلیه مدفوع می‌شود و به طور طبیعی ناهار روز شنبه باید
یکشنبه غروب یا حداکثر دوشنبه صبح دفع شود.
فیبرهای غذایی به دودسته مکانیکی و ژله‌ای (اسفنجی) تقسیم بندی شده اند
و فیبرهای مکانیکی از طریق یک مکانیسم عصبی شیمیایی باعث بهبود رنگ و بو
در مدفوع شده، حجم آن را زمان دفع افزایش داده و بافت مدفوع را آبدار و
پوک می‌نماید تا در زمان دفع فشار ایجاد نشود. یکبار دفع صبح و یکبار دفع
غروب حالت نرمال دفع در انسان سالم محسوب می‌شود.
فیبرهای مکانیکی غذایی علاوه بر بهبود خصوصیات مذکور، نظم در دفع، تخلیه
روده فراخ و جلوگیری از اثرات فعل و انفعالات سوء میکروبی در روده فراخ
بر روی مواد دفعی را بدنبال دارد.
اثرات بهبودی و نظم در دفع، بهبود سلامت کلی در فرد را در پی دارد و از
جمله پوست بدن مخصوصا پوست چهره پاک و شاداب شده، فرد احساس سبکی می‌کند
و حالت تعادل روانی برای وی ایجاد می‌شود.
ذرت پخته، زرشک، دانه انار و میوه خرمالو به عنوان سایر فیبرهای مکانیکی
مفید و قوی است و میوه و سبزیجات بر خلاف اعتقاد عمومی از انواع فیبرهای
ضعیف محسوب می‌شوند. میوه زمانی قدرت و کارایی فیبریک پیدا می‌کند که با
پوست مصرف شود و بهترین میوه در این چارچوب نیز گلابی با پوست، سیب با
پوست و خیار با پوست است. نوع دیگر فیبرها، فیبرهای ژله‌ای یا اسفنجی است
که دارای ‪ ۳۰تا‪ ۴۰درصد اثرات دفعی مشابه فیبر مکانیکی می‌باشد اما
کاراصلی آنها در بدن شامل کاهش متابولیست‌های سمی خون ( کلسترول ، تری
گلیسرید، قند، اسیدهای صفراوی ) است.
پرقدرت‌ترین این نوع فیبرها توت خشک، انجیرخشک، برگ قیسی و سایر خشکبار
مانند آلو بخارا و برگه زردآلو می‌باشد. فرد سالم و دارای عادت غذایی
مرتب و خوب ، همیشه دارای متابولیسم صحیح و سالم می‌باشد که بازتاب آن
بی‌بو شدن مدفوع در زمان تخلیه است. بوی بد موفوع نشانه بیمار بودن
متابولیسم فرد است که باید نسبت به این مساله حساس بود زیرا منشا بسیاری
از بیماری‌ها بخصوص سرطان روده فراخ از همین نکته به ظاهر ساده نشات
می‌گیرد

انشاءالله بافرهنگسازی دراین خصوص،ماهم سهمی در سلامت حقیقی مردم عزیزمان

برداریم(ابتدا باخواهش وسپس...نانوایان کشور و